Demo

Studion tarina

Reettamixin tarina alkaa vuodesta 2012. Armeijan soittokunnan saksofonisti ei suostunut siirtymään Vaasasta Turkuun, vaan opiskeli työn ohessa personal traineriksi ja perusti oman yrityksen. Siinä vaiheessa tarkoituksena oli tehdä muusikon työn ohella hyvin sivutoimisesti kuntosaliohjauksia ja soitonopetusta. Kuntosaliohjaukset laajenivat myös ryhmäliikunnan ohjaukseen, ja siirron lähestyessä saksofonisti irtisanoutui vakituisesta eläkevirastaan. Vastavalmistuneena personal trainerina hän työllistyi kaupungin liikunnanohjaajaksi, ohjasi 22 liikuntatuntia viikossa ja sai talven aikana hyvin arvokasta työkokemusta myös erityisryhmien ohjaamisesta. Ohjattavat lajit vaihtelivat laidasta laitaan - venyttelystä Zumbaan ja Gymstickistä äijäjumppaan.

Tässä vaiheessa liikunnanohjaaja katsoi, että hänellä on riittävä osaaminen, asiakaskunta ja tukiverkostot perustaakseen oman ryhmäliikuntastudion. Studio Reettamix avasi ovensa Vaasassa alkusyksystä 2014. Studion sijainti oli loistava Vaasan ydinkeskustassa, ryhmät olivat suosittuja ja toiminta toi yrittäjälle riittävän elannon. Valitettavasti studion lento katkesi lyhyeen, koska tila myytiin ja kaikki vuokralaiset irtisanottiin kesällä 2015. Yrittäjä ei lannistunut, vaan jatkoi asiakastyötä ja ohjauksia freelancerina useammalla kuntosalilla ja yrityksessä. Tuosta työntäyteisestä vuodesta jäi kuitenkin kytemään ajatus omasta liikuntatilasta.
 
Vuosia kului, ja yrittäjä hankki työkokemusta kuntosalimaailmasta. Hän toimi esimiehenä kuntosalin myyjille, personal trainereille ja asiakaspalvelijoille, ja ohessa jatkoi omia ohjauksiaan ja soitonopetusta. Työ oli äärimmäisen vaihtelevaa, ala varsin vapaa ja sääntelemätön ja johtohenkilöt usein pelkästään harrastuspohjalta alalla. Yrittäjä harkitsi omaa kuntosalia, mutta ei kuitenkaan lähtenyt äärimmäisen kilpailulle alalle, joka olisi vaatinut suuria investointejakin. Hän opiskeli johtamisen erikoisammattitutkintoja, uusia ryhmäliikuntalajeja ja kehitti omaa työskentelyään. 
 
Riittävä työkokemus Vaasasta oli hankittu, joten edessä oli muutto Tampereelle uusiin ympyröihin. Tässä vaiheessa yrittäjä halusi myös taas uuden ammattitutkinnon ja opiskeli hierojaksi. Suunnitelmissa oli sapattivuosi hierojaopintojen parissa, mutta se vaihtuikin työskentelyyn myyntialalla ja nopeaan etenemiseen aluepäälliköksi. Opinnot edistyivät työn ohessa, ja yrittäjä valmistui hierojaksi kesällä 2019. Oli aika hankkia työkokemusta hierojana, joten Reettamixin hierontapiste avasi Tampereen Kalevassa syksyllä 2019. Vuoden toiminnan jälkeen avautui mahdollisuus kauan kaivattuun omaan liikuntatilaan, ja Studio Reettamix avaa Tampereen Pyynikillä elokuussa 2020. 
 
Kuten huomaatte, tarinan päähenkilön ammattinimike on vaihdellut jatkuvasti. Nykyään nimitän itseäni hieroja-liikunnanohjaaja-soitonopettajaksi tai toisissa tilanteissa vain lyhyesti yrittäjäksi. Toimintani ohjenuora on tuottaa mahdollisimman yksinkertaisesti helppoa ja mielekästä liikuntaa ja kehonhuoltoa. Hieronnatkin siis jatkuvat Pyynikin Pirkankadun 100 neliömetrin liiketilassa, jossa pääsen toteuttamaan vuosien aikana kertynyttä kokemusta liikunta-alalta, johtamisesta ja asiakaspalvelusta. Omassa liikuntatilassa pystyn toteuttamaan nopeasti asiakastoiveita, kokeilemaan uusia liikuntalajeja, säätelemään omaa työviikkoani ja ideoimaan ajantasaista liikuntatoimintaa kohtuullisella hinnoittelulla. Kaikki osaamiseni on ensisijaisesti asiakkaiden ja Sinun käytössäsi!
 
Kohtaamistamme odottaen,
 
Reetta